Linkovi

Kentaki: Radnik banke ubio pet kolega


Policija na mjestu pucnjave u gradu Lujvil u Kentakiju (Foto: Michael Clevenger/USA Today Network via REUTERS)
Policija na mjestu pucnjave u gradu Lujvil u Kentakiju (Foto: Michael Clevenger/USA Today Network via REUTERS)

23-godišnji zaposlenik banke naoružan puškom ubio je u ponedjeljak pet kolega i ranio još devet ljudi na svom radnom mjestu u Louisvilleu dok je uživo prenosio napad na društvenim mrežama, objavila je policija.

Napadač je smrtno stradao na mjestu događaja, priopćila je policija Louisvillea. Nije jasno je li ga ubila policija ili si je oduzeo život. Incident je označio posljednji u dugom nizu masovnih pucnjava u SAD-u.

Policija je saopštila da je u roku od nekoliko minuta odgovorila na izveštaje o napadaču oko 8:30 u filijali Old National Bank u blizini bejzbol stadiona Slugger Field u centru grada. Policajci su pucali na napadača, saopštila je policija.

Muškarac je bio naoružan poluautomatskom puškom u stilu "AR-15", izvijestio je CNN, pozivajući se na neimenovanog federalnog službenika za provođenje zakona.

Devet osoba ranjenih u napadu, uključujući dva policajca, zbrinuto je u bolnici Univerziteta Louisville, rekao je portparol bolnice. Jedan od policajaca je u kritičnom stanju, saopštila je policija.

"Ujedinićemo se kao zajednica da radimo na sprječavanju da se ovi užasni akti oružanog nasilja nastave ovde i širom države", rekao je Craig Greenberg, gradonačelnik grada sa 625.000 stanovnika, novinarima na brifingu.

Guverner Kentakija Andy Beshear, na rubu suza, rekao je tokom brifinga da poznaje neke od žrtava.

„Imam veoma bliskog prijatelja koji nije preživio danas“, rekao je Beshear, „i jednog koji je u bolnici za koga se nadam da će preživjeti“.

Masovne pucnjave se ponavljaju u Sjedinjenim Državama. Do sada je ove godine nacija doživjela 146 masovnih pucnjava - koristeći definiciju četiri ili više upucanih ili ubijenih, ne uključujući strijelca - prema Arhivu nasilja iz oružja, neprofitnoj grupi.

U jednom od najnovijih incidenata visokog profila, tri devetogodišnja učenika i tri člana osoblja ubio je bivši učenik u školi u Nashvilleu, Tennessee, 27. marta.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG