Linkovi

Pet američkih vojnika među poginulima u samoubilačkom bombaškom napadu u Kabulu


Mjesto samoubilačkog napada 18. svibnja 2010.
Mjesto samoubilačkog napada 18. svibnja 2010.

Afganistanski dužnosnici su priopćili da je ubijeno 12 civila, dok ih je najmanje 47 ranjeno, među njima se nalaze žene i djeca - napadač je detonirao eksploziv pokraj nekoliko zgrada vlade tijekom jutarnje prometne gužve u glavnom gradu

U samoubilačkom bombaškom napadu automobilom na konvoj NATO saveza u Kabulu danas je poginulo 18 osoba, uključujući pet američkih vojnika. Napadač je detonirao eksploziv pokraj nekoliko zgrada vlade tijekom jutarnje prometne gužve u glavnom gradu. U eksploziji je uništeno više od desetak vojnik i civilnih vozila, uključujući i jedan autobus. Odgovornost za napad su preuzeli talibani. NATO-ve Međunarodne snage za pomoć u sigurnosti priopćile su da je poginulo šest vojnika iz sastava međunarodnih snaga. Dužnosnici su poslije potvrdili da su petorica od njih Amerikanci.

Afganistanski dužnosnici su priopćili da je ubijeno 12 civila, dok ih je najmanje 47 ranjeno, među njima se nalaze žene i djeca. Glavni tajnik NATO saveza Anders Fogh Rasmussen osudio je današnji napad i izjavio da savez i dalje ostaje predan svojoj misiji zaštite afganistanskog stanovništva i ojačavanju afganistanskih kapaciteta za borbu proti terorizma. Napad je osudio i afganistanski predsjednik Hamid Karzai. Riječ je o najtežem napadu na međunarodne snage u Kabulu otkako je šest talijanskih vojnika poginulo u samoubilačkom bombaškom napadu u rujnu prošle godine.

XS
SM
MD
LG