Linkovi

Policajac preminuo u nasilju kod Pentagona


Pentagon Lockdown
Pentagon Lockdown

Jedan policajac preminuo je pošto je izboden nožem na stanici javnog prevoza u blizini Pentagona, saopštili su zvaničnici službi za primjenu zakona.

Pentagon, sjedište američke vojske, privremeno je bilo stavljeno pod blokadu nakon pucnjave koja se dogodila u blizini ulaska u to zdanje, izvijestila je agencija AP.

Incident se dogodio na autobuskoj platformi Metro koja je dio tranzitnog centra Pentagona, objavila je Agencija za zaštitu snaga Pentagona na Twitteru.

Objekat je udaljen samo nekoliko koraka od zgrade Pentagona.

Vatrogasna služba područja Arlington prijavila je da ima više pacijenata, ali trenutno je nejasno da li su ustrijeljeni i kakve su povrede zadobili.

U saopštenju Pentagona navodi se da je objekat zatvoren zbog aktivnosti policijskih snaga. Prethodno je Agencija zadužena za bezbjednost Pentagona na društvenoj mreži Twitter objavila da je mjesto incidenta zaštićeno.

Izvještač AP-a rekao je da je čuo više pucnjeva, nakon čega je uslijedila pauza, pa još jedan hitac. Drugi novinar iste agencije ukazao je da je na mjestu događaja čuo policajce koji su uzvikivali da se radi o naoružanom napadaču.

Sekretar za odbranu Lojd Ostin i general Mark Majli, koji komanduje Združenim štabom, u vrijeme pucnjave bili su u Bijeloj kući na sastanku sa predsjednikom Džozefom Bajdenom.

 • 16x9 Image

  GLAS AMERIKE

  Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

 • 16x9 Image

  ASSOCIATED PRESS (AP)

  Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

 • 16x9 Image

  RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

  Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG