Linkovi

Američki potpredsjednik najavio najoštrije sankcije sankcije Severnoj Koreji


Potpredsjednik SAD Mike Pence u posjeti Japanu
Potpredsjednik SAD Mike Pence u posjeti Japanu

Američki potpredsjednik Mike Pence rekao je da će SAD uskoro objaviti svoje do sada „najoštrije i najagresivnije“ ekonomske sankcije Sjevernoj Koreji.

Nakon sastanka sa japanskim premijerom Shinzo Abeom, Pence je rekao da će se američki pritisak na Sjevernu Koreju nastaviti dok „potpuno ne prestane sa razvojem svog nuklearnog i balističkog programa”.

Potpredsjednik nije saopštio nikakve detalje o tome na koje sektore će se sankcije odnositi ili kada će biti objavljene.

Pence i Abe su tokom sastanka i u zajedničkom saopštenju istakli i jačanje vojne saradnje između Japana i SAD, usred tenzija sa Sjevernom Korejom.

Nakon obraćanja vojnom osoblju vazdušne baze Jokota u Japanu, potpredsjednik će se uputiti u Seul gdje će razgovarati sa predsjednikom Južne Koreje Moon Jae-inom.

Potpredsjednik SAD nalazi se u posjeti sjevernoistočnoj Aziji, koja uključuje i predvođenje američke delegacije na Zimske olimpijske igre u Pjongčangu.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG