Linkovi

Pearl Harbor: Mornar ranio tri osobe i izvršio samoubistvo


Snage bezbjednosti na ulazu u Združenu bazu Pearl Harbor - Hickam (Foto: AP Photo/Caleb Jones)
Snage bezbjednosti na ulazu u Združenu bazu Pearl Harbor - Hickam (Foto: AP Photo/Caleb Jones)

Pripadnik mornarice ranio je trojicu civila zaposlenih u Sekretarijatu odbrane poslije čega je izvršio samoubistvo, saopštila je američka vojska.

Oružani incident se dogodio u vojnom brodogradilištu u Pearl Harboru. Motiv i identitet mornara koji je otvorio vatru nije objelodanjen.

Združena baza Pearl Harbor – Hickam, jedan od najvećih objekata američke mornarice, objavila na društvenoj mreži Twitter da je pucnjava počela oko dva časa i trideset minuta poslijepodne.

Dvije bolnice su potvrdile da zbrinjavaju žrtve – ali nisu objavile podatke o njihovom zdravstvenom stanju, objavila je agencija AP.

Policija odnosi neidentifikovanog muškaca nakon pucnjave
Policija odnosi neidentifikovanog muškaca nakon pucnjave

Baza je, nakon blokade, ponovo otvorena.

David Ige​, guverner Havaja, izjavio je da je Bijela kuća ponudila pomoć federalnih agencija – dodajući i da je država iskazala spremnost da pomogne.

“Solidarišem se sa mještanima Havaja u trenutku žaljenja i brige za žrtvama pucnjave”, poručio je Ige u izjavi.

Brodogradilište koje je bilo poprište pucnjave popravlja, održava i modernizuje brodove i podmornice Pacifičke flote SAD - čije je sjedište u Pearl Harboru. Sastoji se od deset razarača i petnaest podmornica.

U Pearl Harboru se nalazi Nacionalni spomenik – gdje će u subotu biti obilježena sedamdeset osma godišnjica napada Japana na Sjedinjene Države – nakon čega su SAD ušle u Drugi svjetski rat. U udaru japanskih snaga poginulo je više od 2.300 Amerikanaca.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG