Linkovi

Istraga u BiH zbog krivotvorenja PCR testova


Ilustracija
Ilustracija

Tužilaštvo BiH i policijske agencije nastavile su istragu protiv osumnjičenih za krivotvorenje novca, PCR testova i drugih dokumenata, saopšteno je iz Tužilaštva.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su tokom vikenda četiri osobe i prilikom pretresa stana u Banjaluci pronašli su i oduzeli opremu za falsifikovanje novca i PCR testova, kao i falsifikovan novac, pečate i druge razne falsifikovane predmete.

S obzirom da se krivotvorenjem PCR testova, prouzrokuje ozbiljno ugrožavanje zdravlja građana zbog opasnosti od širenja COVID-19, istragom će biti utvrđeni svi detalji počinjenih kaznenih djela, navode u saopštenju iz Tužilaštva.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa MUP-om Republike Srpske i partnerskim agencijama i institucijama, provest će detaljnu istragu sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenih kaznenih djela.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG