Linkovi

Obama: Paljenje Kurana - al-Qaidino oruđe za novačenje


Pastor Terry Jones danas je izjavio za list USA Today da bi ponovno razmotrio svoje planove kad bi dobio poziv iz Bijele kuće, Državnog tajništva ili Pentagona

Predsjednik Barack Obama rekao je da bi plan jednog američkog pastora da spali primjerke Kurana ispred svoje crkve na Floridi 11. rujna predstavljao al-Qaidino oruđe za novačenje. U razgovoru za televizijsku mrežu ABC američki je predsjednik rekao da bi ovaj plan u velikoj mjeri u opasnost doveo američke vojnike na mjestima poput Afganistana. Vojni čelnici, uključujući i glavnog zapovjednika u Afganistanu generala Davida Petraeusa i glavnog tajnika NATO saveza Andersa Fogha Rasmussena također su upozorili na to.

Pastor Terry Jones danas je izjavio za list USA Today da bi ponovno razmotrio svoje planove kad bi dobio poziv iz Bijele kuće, Državnog tajništva ili Pentagona. Rekao je da zasad nije kontaktiran. Jones, koji se nalazi na čelu crkve s pedesetak članova 'Iskorak prema svijetu – golub mira', tvrdi da je njegova namjera paljenja najsvetijeg simbola islama usmjerena prema radikalnom islamu. Predsjednik Obama je nazvao planirano paljenje Kurana destruktivnim činom, dodavši, međutim, da američki zakoni štite i ovako nepopularna djela.

XS
SM
MD
LG