Linkovi

Patrick Cooper: "The Way It Used to Be"


Patrick Cooper: "The Way It Used to Be"
Patrick Cooper: "The Way It Used to Be"

Patrick i njegov sastav The Secret Society Group odaju počast baladama bogatog zvuka i ritmovima koji su definirali soul-jazz eru 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća

Klavijaturist i skladatelj Patrick Cooper, na svojem zadnjem albumu pod naslovom „The Way It Used To Be“ okrenuo se zlatnom dobu instrumentalne soul glazbe.

Patrick Cooper voli stvari onakve ka kve su nekad bile. Inspiriran glazbom iz njegovog djetinjstva, Patrick i njegov sastav odaju počast baladama bogatog zvuka i ritmovima koji su definirali soul-jazz eru 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća.

"Htio sam se vratiti u vrijeme kada su se koristili pravi bubnjevi, i kad se sviralo uživo, kada je sve zvučalo prirodnije. Kad mi je bilo šest, sedam, osam, devet, deset godina, živio sam sa svojim roditeljima, i u kući u kojoj se puno svirala glazba sastava Earth, Wind and Fire, Gergea Dukea i Ramseyja Lewisa. Taj mi se zvuk jako sviđao, posebice Earth, Wind and Fire, oni su imali veliki sastav i svi su svirali neki instrument, što se rijetko viđa ovih dana. No uvjeren sam da će se stvari promijeniti, da ćemo se u glazbi vratiti improvizaciji."

Patrick Cooper, koji se prije jedanaest godina preselio u Washington iz Portlanda u državi Oregon, stalno nastupa na raznim pozornicama u i oko Washingtona, zajedno sa svojim sastavom The Secret Society Group. Više o Patricku i njegovom novom albumu The Way It Used To Be, možete naći na internetskoj stranici www.pcoopjazz.com.

XS
SM
MD
LG