Linkovi

Papa Benedikt na Uskrs pozvao na okončanje sukoba u Libiji


Papa Benedikt na Uskrs pozvao na okončanje sukoba u Libiji
Papa Benedikt na Uskrs pozvao na okončanje sukoba u Libiji

Papa se također pomolio da Japan pronađe utjehu dok se oporavlja od posljedica prošlomjesečnog razornog potresa i tsunamija.

Papa Benedikt obratio se vjernicima povodom Uskrsa na Trgu svetog Petra u Rimu. U svojoj tradicionalnoj poruci Urbi et Orbi papa je pozvao na kraj borbi u Libiji te na diplomaciju i dijalog na Srednjem istoku i sjevernoj Africi. Papa se također pomolio da Japan pronađe utjehu dok se oporavlja od posljedica prošlomjesečnog razornog potresa i tsunamija.

84-godišnjem papi ovo je šesti Uskrs na čelu Rimokatoličke crkve koju čini milijardu i sto milijuna ljudi. Uskrs je obilježen diljem svijeta uključujući Jeruzalem i tamošnju Crkvu svetog groba, podignutu na mjestu gdje je, kako se vjeruje, Isus razapet, sahranjen i uskrsnuo.

Američki predsjednik Barack Obama obilježio je Uskrs na misi u jednoj povijesnoj crnačkoj baptističkoj crkvi u Washingtonu. Kad je obitelj Obama ušla u crkvu kongregacija je zapljeskala, a pastor Wallace Charles Smith zamolio je vjernike da se usmjere na misu te da ne fotografiraju slavne goste.

Pastor je također poručio prvoj američkoj obitelji da se njihova crkva svake nedjelje moli za njih. Inače, ovu su crkvu u Washingtonu utemeljili oslobođeni robovi 1863. godine.

Kineska policija pritvorila je gotovo 40 članova jedne evangelističke crkve - koja nije registrirana kod kineskih vlasti - u trenutku dok su oni pokušali održati uskršnju misu na otvorenome u sjeverozapadnom dijelu Pekinga. Oko 500 od ukupno tisuću članova te crkve nalazi se u kućnom pritvoru. Vjerske organizacije u Kini obavezne su se registrirati kod kineskih vlasti.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG