Linkovi

Fauci: Ne možete nekoga natjerati na cjepivo


Dr. Anthony Fauci, director of the National Institute for Allergy and Infectious Diseases, listens during a House Subcommittee on the Coronavirus crisis hearing, Friday, July 31, 2020 on Capitol Hill in Washington. (Kevin Dietsch/Pool via AP)

Anthony Fauci, vodeći stručnjak za zarazne bolesti u SAD-u, rekao je da ne očekuje da će cijepljenje protiv korona virusa biti obavezno za sve Amerikance.

"Mislim da nikada nećete vidjeti obavezu na cjepivo, posebno za širu javnost", kazao je Fauci 18. kolovoza tijekom internetskog foruma.

"Ako netko odbije cjepivo u široj javnosti, ne možete ništa učiniti s tim. Ne možete nekoga natjerati na cjepivo", rekao je.

Njegovi komentari su u suprotnosti s onima australskog premijera Scotta Morrisona, koji je ranije rekao da želi napraviti eventualno cjepivo protiv korona virusa "onoliko obavezno koliko ga možete učiniti" za sve Australce.

Scott Morrison , Australia Prime Minister
Scott Morrison , Australia Prime Minister

Morrison je govorio nakon što je njegova vlada potpisala sporazum s englesko-švedskom tvrtkom AstraZeneca o proizvodnji potencijalnog cjepiva protiv COVID-a 19, koje je razvilo Sveučilište Oxford.

Istraživači se nadaju da će do kraja godine biti postignuti rezultati ispitivanja učinkovitosti treće faze.

XS
SM
MD
LG