Linkovi

Palestinci tvrde da su Hamas i Izrael dogovorili primirje u Gazi


Dim se diže nakon eksplozije koju je izazvao izraelski vazdušni udar na zgradu u Said al-Mišal kulturnom centru u gradu Gaza, 9. avgusta 2018.
Dim se diže nakon eksplozije koju je izazvao izraelski vazdušni udar na zgradu u Said al-Mišal kulturnom centru u gradu Gaza, 9. avgusta 2018.

Palestinski zvaničnici rekli su u četvrtak da je Hamas, militantna grupa koja upravlja Gazom, postigla sporazum o primirju sa Izraelom u trenutku kada su obje strane na ivici međusobnog rata.

Palestinci i Hamas TV tvrde da je sporazum postignut uz posredovanje Egipta i drugih regionalnih igrača.

"Palestinske frakcije će poštovati prekid vatre sve dok bude i Izrael", rekao je zvaničnik Reutersu.

Izrael nije potvrdio da je postignuto primirje sa Hamasom, a jedan zvaničnik koji je insistirao na anonimnosti demantovao je da je postignut sporazum.

Premijer Benjamin Netanjahu sastao se sa svojim bezbjednosnim kabinetom u četvrtak, nakon što su Izraelci i Palstinci tokom većeg dijela noći razmjenjivali raketnu vatru.

On je naredio vojsci da nastavi sa preduzimanjem "snažnih akcija" protiv militanata i da ojača vojno prisustvo duž granice Izraela i Gaze.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG