Linkovi

Palestinac ubijen u protestima na "Dan gnjeva"


Izraelska policija hapsi Palestinca na protestima zbog odluke predsjednika Trumpa da prizna Jerusalem kao prijestolnicu Izraela.
Izraelska policija hapsi Palestinca na protestima zbog odluke predsjednika Trumpa da prizna Jerusalem kao prijestolnicu Izraela.

Izraelski vojnici ubili su jednog Palestinca u pojasu Gaze tokom sukoba za vrijeme takozvanog „Dana gnjeva“, na koji su pozvale različite palestinske frakcije nakon što su SAD priznale Jerusalem kao prijestolnicu Izraela.

Ministarstvo zdravlja potvrdilo je da je 30-godišnji Mahmud al-Masri ubijen u sukobima duž granice Izraela i Gaze.

Izraelska vojska potvrdila je da je pucala u dvojicu ljudi u Kan Junisu u južnoj Gazi, optužujući ih da su bili „glavni podstrekači nasilja“.

Izraelska policija ispalila je suzavac na palestinske demonstrante u Vitlejemu.

Dodatne snage bezbjednosti su upućene u Jerusalem poslije saopštenja predsjednika Donalda Trumpa u srijedu da je Jerusalem prijestolnica Izraela i da SAD planiraju da svoju ambasadu iz Tel Aviva premjeste u taj grad.

Izrael smatra cijeli Jerusalem svojom prijestolnicom. Palestinci žele da istočni dio grada bude prijestolnica njihove buduće nezavisne države.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG