Linkovi

Osumnjičeni za masovno ubistvo u Kanadi preminuo poslije hapšenja


Još nije poznato zašto su braća Damien (levo) i Myles Sanderson počinili najmasovniji zloćin u istoriji Kanade
Još nije poznato zašto su braća Damien (levo) i Myles Sanderson počinili najmasovniji zloćin u istoriji Kanade

Osumnjičeni za ubistvo 10 osoba u okolini sela Vendon u provinciji Saskatchewan, uhapšen je u srijedu, a potom je mu se zdravlje odjednom naglo pogoršalo i umro je u bolnici, saopštila je policija.

Četiri dana su pokušavali da uhvate Mylesa Sanderson, starog 30 godina, koji je u provinciji Saskatchewan ubio nožem 10 ljudi i nastavio da bježi.

Istražitelji još nisu utvrdili koji je motiv masovnog ubistva koje je Sanderson počinio, koji je najmasovniji zločin u historiji Kanade.

Njegov stariji brat i saučesnik, Damien Sanderson, pronađen je mrtav u ponedjeljak u centralnom dijelu Saskatchewan. Policija istražuje da li je mlađi brat ubio starijeg, pošto su zajedno ubili 10 ljudi.

Porodica i prijatelji Bonnie Burns, jedne od žrtava.
Porodica i prijatelji Bonnie Burns, jedne od žrtava.

Myles Sanderson je uhapšen kada je htio da provali u kuću u gradu Saskatoon, što je jedan sugrađanin prijavio. Sanderson je potom oteo pick up i počeo da bježi. Policija ga je sustigla i njegovo vozilo oborila u jarak pored puta.

Ubrzo poslije hapšenja, Sandersonu je pozlilo, odveden je u bolnicu gdje je ubrzo i umro. Kanadski mediji prenose da je Sanderson umro od povreda koje je sam sebi nanio. Policija nije zvanično komentarisala uzrok smrti

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG