Linkovi

Osumnjičeni za pucnjavu u školi u Denveru pronađen mrtav


Protest u Denveru poslije pucnjave u srednjoj školi, 23. marta 2023.
Protest u Denveru poslije pucnjave u srednjoj školi, 23. marta 2023.

Sedamnaestogodišnji učenik pronađen je mrtav u šumi u Coloradu, nakon što je optužen za pucnjavu i ranjavanje dvoje članova nastavnog vijeća u svojoj srednjoj školi u Denveru, gdje su učenici i roditelji već ogorčeni zbog nedavnog nasilja i, kako vjeruju, neadekvatne reakcije vlasti.

Pucnjava se odigrala u srijedu ujutru u srednjoj školi nedaleko od centra grada, gdje je dvoje zaposlenih u školi pretreslo Austina Lylea da provjere da li ima oružje, što je bila svakodnevna rutina zbog problema u njegovom ponašanju, saopštili su nadležni u Denveru.

Layle je imao oružje, pucao i ranio članove nastavnog vijeća, a zatim pobjegao iz škole. Njegovo tijelo je nađeno u srijedu uveče blizu njegovog automobila, u zabačenom planinskom dijelu na oko 80 kilometara od Denvera. Razlog smrti nije saopšten, pošto predstoji autopsija.

Jedan od ranjenih radnika škole je pušten iz bolnice u srijedu popodne, a drugi je u ozbiljnom stanju, saopšteno je iz bolnice u Denveru.

Pucnjava, u vrijeme sve češćeg oružanog nasilja u američkim školama i fakultetima, izazvalo je negativnu reakciju u odnosu na politiku koja je usvojena u Denveru prije nekoliko godina da se policija ili naoružano osoblje ne raspoređuje u školama.

Školski radnici koji su ranjeni su bili nenaoružani.

XS
SM
MD
LG