Linkovi

Nestalo oružje iz Centra za obuku Oružanih snaga BiH


Ilustracija
Ilustracija

U Centru za osnovnu obuku Pazarić Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BIH), nadomak Sarajeva, 11. februara 2021. godine prilikom obavljanja redovnih aktivnosti, utvrđen je nedostatak određene količine oružja, saopštilo je Ministarstvo odbrane BiH.

U saopštenju se navodi kako je tog dana na ulazu u skladištu naoružanja i vojne opreme oštećena sigurnosna plomba.

"U skladu sa propisanim procedurama i nadležnostima, na lice mjesta izašla je Vojna policija OS BiH, koja je o naprijed navedenom obavijestila nadležni organ unutrašnjih poslova, Tužilaštvo BiH, a po čijem nalogu je angažirana i Agencija za istrage i zaštitu (SIPA)", saopštilo je ministarstvo.

Iz ministarstva su naveli kako je izvršeno je vanredno inventurisanje i "utvrđen nedostatak određene količine kratkog naoružanja".

Po okončanju istrage kojom rukovodi postupajući tužilac, Ministarstvo odbrane BiH će o rezultatima blagovremeno informirati javnost, naveli su u saopštenju.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG