Linkovi

Osuđen vozač generalnog sekretara SDA


Općinski sud u Sarajevu prihvatio sporazum između Seida Fazlagića i Tužilaštva Kantona Sarajevo
Općinski sud u Sarajevu prihvatio sporazum između Seida Fazlagića i Tužilaštva Kantona Sarajevo

Seid Fazlagić, vozač generalnog sekretara Stranke demokratske akcije (SDA) Amira Zukić, osuđen je jutros na osam mjeseci zatvora. Fazlagiću je Općinski sud u Sarajevu kaznu izrekao nakon što je prethodno sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo sklopio sporazum o priznanju krivice.

Fazlagić je osuđen da je optuženom Zukiću pružio pomoć nakon počinjenja krivičnog djela. Prema navodima optužnice, Fazlagić je pozvao da direktora sarajevskog zatvora radi sastanka sa Zukićem. Došao je po njega automobilom i odvezao u naselje Grbavica, gdje u automobil ušao i optuženi Zukić, navodi se u optužnici.

Zukić je, stoji u optužnici, kazao direktoru zatvora da raspolaže informacijom da Esed Džananović, koji je u to vrijeme obnašao funkciju izvršnog direktora Elektroprivrede, treba dati izjavu i zatražio da prenese „da ne potpisuje to nešto što će mu ujutro biti ponuđeno, neki sporazum“.

Amir Zukić
Amir Zukić

Nakon priznanja krivice, postupak protiv Fazlagića je razdvojen u odnosu na Džananovića, te Asima Sarajlića i Mirsada Kukića, dvojice potpredsjednika SDA, Safeta Bibića, zaposlenog na Klinici za otorinolaringologiju u koševskoj bolnici i još pet optuženika.

Prema optužnici, Zukić i Bibić su 2016. godine organizirali grupu radi zapošljavanja za novac u Elektroprivredu. Sarajlić i Kukić terete se da su posredovali prilikom zapošljavanja.

Suđenje je u fazi u kojoj se saslušavaju svjedoci Tužilaštva.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG