Linkovi

Online registriranje za poklone sve popularnije u Americi


Online registriranje za poklone sve popularnije u Americi
Online registriranje za poklone sve popularnije u Americi

Za one koji darivaju, to znači da više ne moraju razmišljati o tome što bi primatelj poklona zaista želio

Nekada davno, ljudi u Americi dobivali su poklone zamotane u lijepe papire i nisu znali što se u njima nalazi. Iznenađenje je bio dio užitka. Oni koji su darivali, poklone su birali pažljivo, u nadi da će se oni primateljima svidjeti i da će u njima uživati.

No, bilo je to prije takozvanih registriranja za poklone, koji su postali vrlo popularni među mladim parovima koji se vjenčavaju i budućim majkama. Naime, mladenka, ili buduća majka, dođu u lokalnu robnu kuću, i registriraju se. Ako im se sviđa određeni pribor za jelo, jastuci, ili pak neki posebni krevetić za bebu, oni će te stvari staviti na svoju listu želja, a potom reći svojim prijateljima u kojoj su se trgovini registrirali.

Za one koji su darivali, to je značilo da više nisu morali razmišljati o tome što bi sretni par želio na početku njihovog zajedničkog života, ili što bi bio idealan poklon za malu bebu. Jednostavno bi izabrali nešto s liste, i trgovina bi taj poklon skinula s liste.

A onda je došao internet, i online registracije za poklone raširile su se poput gljiva poslje proljetne kiše. Sada se možete registrirati na internetu, za sve što vam srce poželi, i ne samo za poklone za bebu i vjenčanja, nego za bilo kakve druge ceremonije, poput matura, praznika, pa čak i umirovljenja.

Čak i kada se ne radi o nekoj posebnoj prilici, možete se registrirati i napraviti vašu listu želja, tek tako, u slučaju da vas netko jednostavno odluči darivati. Možete ih postaviti na internet, gdje ih svi mogu naći, i uključiti recimo zaslon za kamin koji ste oduvjek željeli, ili rijetki film kojeg želite pogledati, ili pak vrlo skupi foto aparat.

Registriranje za poklone štedi vrijeme, i pomaže onima koji darivaju, tako da ne moraju pogađati što netko želi. No, osjećaj radosti darivanja se pomalo izgubi. Ipak, postoje još uvijek oni rijetki koji jednostavno žele nekoga iznenaditi, i pitati se hoće li se toj osobi svidjeti njihov poklon.

XS
SM
MD
LG