Linkovi

OI London 2012: I novinari žele što brže, što bolje, što više...


Takmičari se bore za medalje.... Novinari za čitatelje, gledatelje i slušatelje. Na hiljade ih je akreditirano za pokrivanje olimpijade.

Na ljetnim olimpijskim igrama London 2012. i novinari iz svih krajeva svijeta drže se olimpijskog gesla - brže, bolje, više - i informišu najbrže, najbolje i najviše što mogu o svim krupnicama i sitnicima na sportskim borilištima i oko njih. Media centar u Olimpijskom parku pruža im sve uslove da svoj posao obave što bolje.

Takmičari se bore za medalje, novinari za čitatelje, gledatelje i slušatelje. Na hiljade ih je akreditirano za pokrivanje olimpijade. Brzi ritam brojnih takmičenja uspijevaju pratiti i izvještavati zahvaljući najmodernijoj tehnologiji koju im omogućava Media centar. I sve drugo što im je potrebno u trenucima predaha na dohvat je ruke.

Amanda Keegan, voditeljica Centra ističe:

„Pošli smo od činjenice da je izvještavanje danonoćni posao, da će se izvještavati svake sekunde svih 24 sata. I željeli smo svakom novinaru osigurati sve potrebne uslove.“

U predahu, novinari se mogu, ne gubeći mnogo, osvježiti uz piće, kupiti poneki suvenir, skoknuti do bankarskog šaltera....

„Nastojali smo misliti na sve potrebne usluge, profesionalne i osobne. Imamo salone, restorane, službe za dostavu jela, centre za masažu, medicinsku ambulantu, apoteku, dva bara, pružamo i brojne druge usluge da bi rad svakog novinara bio što ugodniji“ - takođe ističe gospođa Keegan.

I do sada, u prvih sedam dana, funkcioniranje složenog mehanizma Media centra u Olimpijskom parku protiče bez ikakvog zastoja.
OI London 2012: I novinari žele što brže, što bolje, što više...
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00
XS
SM
MD
LG