Linkovi

Talačka kriza u Alžiru završila sa 23 poginulih talaca i 32 ubijenih terorista


Alžirsko ministarstvo unutrašnjih poslova je priopćilo da je talačka kriza završila sa 23 poginulih talaca i 32 ubijenih terorista. U priopćenju je rečeno da su alžirske sigurnosne snage uspjele osloboditi 107 stranaca i 685 Alžiraca.

Prema alžirskoj državnoj agenciji APS, alžirski su specijalci rano u usbotu upali na plinsko postrojenje u alžirskoj pustinji i u “konačnom obračunu” s islamistima.

Francuska je podržala alžirsko riješavanje situacije kao “vrlo primjereni” odgovor budući da nije bilo moguće pregovarati s “hladnokrvnim teroristima”.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Londonu s američkim ministrom obrane Leonom Panettom, Hammond je rekao da teroristi snose “isključivu odgovornost” za gubitak života.

Među taocima je bilo i nekoliko američkih državljana. Ministar Panetta je rekao da su informacije koje on ima još “nepotpune” te da ne želi komentirati dok ne dobije sve detalje. Ali osudio je terorističke napade na Amerikance u svijetu i dodao: “Kao što ne možemo prihvatiti terorističke napade na naše gradove tako ne možemo prihvatiti niti napade na naše državljane i naše interese izvan Amerike. A ne možemo prihvatiti ni to da al-Qaida nalazi utočište bilo gdje u svijetu.”
XS
SM
MD
LG