Linkovi

Okončan sastanak Komšića sa američkim i britanskim ambasadorom


Komšić se sastao sa američkim i britanskim ambasadorom
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:21 0:00

Komšić se sastao sa američkim i britanskim ambasadorom

U Predsjedništvu BiH danas je održan sastanak člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i američkog i britanskog ambasadora u BiH Erica Nelsona i Mathewa Fielda.

Mediji javljaju da je Godišnji nacionalni plan (ANP) za slanje u NATO bila jedina tema sastanka.

Nisu predviđena obraćanja novinarinma, dok je iz Predsjedništva BiH kratko saopćeno da je bilo govora u putu BiH ka NATO savezu i Evropskoj uniji, te potrebi za reformama.

Također se navodi da su Komšić i ambasadori razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regiji.

Sastanak američkog i britanskog ambasadora sa Komšićem dolazi dan prije sjednice Predsjedništva na kojoj bi se treba razmatrati ANP. Dodik je već najavio da će glasati protiv.

„Neću glasati za ANP, ne zna se ni ko ga je pisao ni šta žele s njim”, rekao je Dodik danas novinarima u Doboju, prenosi RTRS.

Prošle sedmice, Dodik se sastao sa ruskim ambasadorom u BiH Petrom Ivancovim na Jahorini, a obojica su rekli da žele da se vlast na državnom nivou što prije formira.

Palmer za Glas Amerike: SAD podržavaju dogovor političara i slanje ANP-a
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:48 0:00

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je prilikom današnje posjete agenciji Anadolija još jednom potvrdio bez rješavanja ANP-a neće biti imenovan novi mandatar Vijeća ministara BiH.

Pored sjednice o ANP-u, u Predsjedništvu BiH sutra bi se trebala održati i sjednica o imenovanju novog mandatara Vijeća ministara BiH.

Zoran Tegelteija jza mandatara u Vijeće ministara BiH predložio je SNSD. Članovi Predsjedništva BiH Komšić i Šefik Džaferović tom prijedlogu se ne protive, ali uz uslov da se prihvati ANP.

U suprotnom, Komšić i Džaferović neće podržati imenovanje mandatara.

XS
SM
MD
LG