Linkovi

Čokoladna fontana - hit na američkim zabavama


Čokoladna fontana - hit na američkim zabavama
Čokoladna fontana - hit na američkim zabavama

Uz čokoladnu fontanu mogu se poslužiti razne vrste hrane, poput slanih krekera, keksa, spužvastih bombona i voća

Kad god pomislimo na dezert, obično prvo pomislimo na - čokoladu. Čokoladne fontane, na primjer, vrlo su popularan dezert na zabavama širom Sjedinjenih Država.

Za jednu takvu privatnu zabavu Hillary Bradley priprema čokoladnu fontanu. Prvo postavlja metalnu strukturu fontane. Kaže da je savršeno ravna na dnu i stabilna na vrhu. Hillary je slastičarka, specijalizirana za slastice od čokolade. Već devet godina uspješno vodi slastičarnu u Virginiji, nedaleko od Washingtona. Kaže da pravljenje čokoladnih dezerata nije samo njena profesija, već i velika strast. A čokoladne fontane su, dodaje, vrlo popularne među njenim klijentima:

"Čokoladna fontana je ugostiteljska naprava u koju se ulijeva rastopljena čokolada koja se potom slijeva niz nju. Ja je prvo kod kuće rastopim jer, da bi mogla kliziti kroz fontanu, mora imati određeni viskozitet. Dodala sam joj malo kakao maslaca jer on pomaže pri tečnosti čokolade."

Uz čokoladnu fontanu mogu se poslužiti razne vrste hrane, poput slanih krekera, keksa, spužvastih bombona i voća, koje Hillary najviše voli servirati:

"Popularne vrste voća su jagode, ananas i banane. No, inače znamo servirati i suho voće, osobito mango i marelicu."

Za čokoladnu fontanu za grupu od 50 do čak 150 ljudi potrebno je oko devet do 10 kilograma tekuće čokolade. Jedna od gošći na zabavi kaže da obožava čokoladu, koja joj je, dodaje, još bolja kad se servira kao 'umak.'

"Fantastična je, izvrstan predah od uobičajene dnevne rutine. Svi mi volimo čokoladu," kaže druga gošća.

Uz ovakve preporuke, tko može odoljeti? No, možda bi ipak prvo trebalo provjeriti broj kalorija...

XS
SM
MD
LG