Linkovi

BiH

Američki diplomata imenovan za prvog zamjenika u OHR-u


Dennis W. Hearne, prvoi zamjenik visokog predstavnika i supervizora za Brčko Distrikt.
Dennis W. Hearne, prvoi zamjenik visokog predstavnika i supervizora za Brčko Distrikt.

Američki diplomata Dennis W. Hearne preuzeo je dužnost novog prvog zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko Distrikt.

Visoki predstavnik Valentin Inzko kaže da su Sjedinjene Američke Države (SAD) još jednom pokazuju podršku sprovedbi mira u BiH.

„Uvjeren sam da ćemo zajednički dati značajan doprinos i pomoći Bosni i Hercegovini da postigne svoj zacrtani strateški cilj priključenja evroatlantskim integracijama”, kaže Inzko.

Prije dolaska u BiH, Hearne obavljao je dužnost zamjenika šefa misije u ambasadi SDA-a u u Afganistanu. Prethodno je bio viši savjetnik američkog državnog podsekretara za politička pitanja, ambasadora Thomasa A. Shannona.

Hearne je u periodu između 1993. i 1996. godine radio u Hrvatskoj i BiH. Nakon toga je u periodu od 1996. do 1998. godine radio za Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG