Linkovi

Odbačene optužbe protiv Dominique Strauss-Kahna


Nafissatou Diallo s odvjetnicima
Nafissatou Diallo s odvjetnicima

Današnjom presudom prestaje kazneni postupak protiv bivšeg direktora MMF-a koji je bio uhićen u svibnju pod sumnjom da je silovao jednu sobaricu u New Yorku.

Sud u New Yorku odbacio je optužbe za pokušaj silovanja protiv bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahna, dan nakon što je to zatražilo tužiteljstvo.

Današnjom presudom prestaje kazneni postupak protiv Strauss-Kahna, koji je bio uhićen u svibnju pod sumnjom da je silovao jednu sobaricu u New Yorku.

Jučer su tužitelji priopćili kako dokazni materijal ne pokazuje da je bivši direktor MMF-a prisilio na spolni odnos tu ženu. Također su izrazili zabrinutost oko njene pouzdanosti, rekavši da nije bila iskrena u vezi s nizom "velikih i malih" pitanja. Tužitelji su dodali da ne mogu zatražiti od porote da joj vjeruje, 'kad joj više ni oni sami ne vjeruju'.

Nafissatou Diallo, rođena u Gvineji, optužuje Dominiquea Strauss-Kahna da ju je 14. svibnja seksualno napao kad je došla čistiti njegovu sobu u jednom manhattanskom hotelu.

Njegovi odvjetnici odbacuju ove navode i tvrde da je bilo kakav spolni kontakt – ako ga je uopće bilo - bio uz obostrani pristanak.

XS
SM
MD
LG