Linkovi

Od 1. jula niži roming na Zapadnom Balkanu


Potpisivanje Sporazuma o romingu država Zapadnog Balkana
Potpisivanje Sporazuma o romingu država Zapadnog Balkana

Sporazum o romingu država Zapadnog Balkana, kojim bi cijene telefonskih poziva od 1. jula ove godine bile smanjene u prosjeku za 27 odsto, potpisan je danas u Beogradu, tokom Drugog digitalnog samita država ovog dijela Evrope.

Kako je predviđeno, od 1. jula 2021. godine roming bi u državama Zapadnog Balkana trebalo da bude i ukinut.

Sporazum su potpisali predstavnici Albanije, Bosne i Hercegovine (BiH), Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Evropska komesarka za digitalno društvo i ekonomiju Marija Gabrijel rekla je da potpisivanje sporazuma donosi znatne mogućnosti za stanovništvo.

"Da budem jasna, ovo je vaš ugovor ne naš, i ja želim da vam čestitam, to je jasan signal vaše pozicije, i možete da računate na našu podršku. Sljedeći korak je potpisivanje ovakvog sporazuma sa Evropskom unijom", izjavila je Gabrijel.

Albanija do sada nije bila dio sporazuma koji su još 2014. godine potpisale Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i BiH.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG