Linkovi

Luizijana bez struje i vode možda i mjesec dana


Srušena zgrada u Francuskoj četvrti u New Orleansu
Srušena zgrada u Francuskoj četvrti u New Orleansu

Stanovnici južne Luizijane mogli bi da budu bez struje i vode za piće i mjesec dana, zbog udara uragana Ida, jedne od najsnažnijih oluja koja je pogodila obalu Meksičkog zaliva.

Problem je još veći jer temperature rastu, kao i vlažnost vazduha, a generatori za struju neće moći još dugo da izdrže.

U udaru Ide poginulo je najmanje četvoro ljudi. Veće stradanje zaustavili su nasipi u New Orleansu, podignuti nakon naleta uragana Katrina prije 16 godina.

Prema podacima sajta PowerOutage, više od 1,3 miliona ljudi - većinom u Luizijani je bez struje, ali su procjene i dalje u toku.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG