Linkovi

Republikanci u Senatu i dalje ne mogu ukinuti Obamacare


Konzervativni republikanci žele da se ukine što veći dio Obamacarea
Konzervativni republikanci žele da se ukine što veći dio Obamacarea

Lideri republikanaca u Senatu sada pokušavaju da obezbjede podršku za djelimične promjene Zakona o zdravstvenom osiguranju, pošto su dva puta bezuspješno pokušali da ukinu i zamjene Obamacare.

Sada pokušavaju da osiguraju dovoljno glasova za suženi zakonski prijedlog, kojim bi se zamijenili nepopularni dijelovi Obamacarea.

Bila bi ukinuta obaveza da svi Amerikanci moraju da imaju zdravstveno osiguranje, kao i da poslodavci moraju zaposlenima da obezbjede osiguranje, a ukinut bi bio i porez na medicinska pomagala.

Novim zakonskim prijedlogom republikanaca, suština Obamacarea ostaje nepromijenjena uključujući i odredbu kojom su osiguravajuće kuće obavezne da prodaju polise ljudima koji su već od nečega oboljeli i čije liječenje je skupo.

Republikanci tek treba da obezbjede podršku i za ovaj suženi prijedlog Zakona o zdravstvenom osiguranju.

Konzervativni republikanci žele da se ukine što veći dio Obamacarea, dok oni umjereniji strahuju da bi promjene mogle da ograniče vladin program osiguranja za milione siromašnih Amerikanaca.

Republikanci u Senatu se nadaju da će im ovaj prijedlog proći i da će ga potom usaglašavati sa zakonodavcima u predstavničkom domu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG