Linkovi

Obama: 'Ukoliko bi to bilo potrebno, zapovjedio bih nove akcije na teritoriju Pakistana'


Kiosk u gradu Lahore u Pakistanu
Kiosk u gradu Lahore u Pakistanu

Predsjednik je u intervjuu za BBC rekao da bi bio voljan početi pregovore s talibanima, ukoliko bi to vodilo prestanku borbi u toj zemlji. No prije toga, naglasio je Obama, talibani moraju prekinuti svoje veze s al-Qaidom.

Predsjednik Obama izjavio je da će, ako to bude potrebno, zapovjediti nove akcije na teritoriju Pakistana, poput one u kojoj je bio likvidiran Osama bin Laden.

U intervjuu za britanski BBC, predsjednik Barack Obama je rekao da Amerika poštuje suverenitet Pakistana, ali da je zadatak njegove vlade – zaštita Sjedinjenih Država.

'Ako bi se otkrilo da u Pakistanu netko aktivno planira napad na nas ili naše saveznike, odobrio bih takav napad' – rekao je predsjednik Obama.

Uz to, predsjednik je rekao da bi bio voljan početi pregovore s afganistanskim talibanima, ukoliko bi to vodilo prestanku borbi u toj zemlji. No prije toga, naglasio je Obama, talibani moraju prekinuti svoje veze s al-Qaidom.

Predsjednik je razgovarao s BBC-jem neposredno pred odlazak na turneju po Europi, kasnije danas, u okviru koje posjećuje i Britaniju.

XS
SM
MD
LG