Linkovi

Obama u Brazilu: južnoamerički susjedi igraju sve veću ulogu u ekonomskoj budućnosti SAD


Američki predsjednik Barack Obama i brazilska predsjednica Dilma Vana Rousseff, u Braziliji, 19. ožujka 2011.
Američki predsjednik Barack Obama i brazilska predsjednica Dilma Vana Rousseff, u Braziliji, 19. ožujka 2011.

Američki predsjednik najavio da će se sastati s poslovnim čelnicima u Brazilu, s ciljem proširenja poslovnih veza i otvaranja dodatnih radnih mjesta u Sjedinjenim Državama

Predsjednik Barack Obama doputovao je u Brazil, prvu postaju turneje koja će obuhvatiti i Čile i El Salvador, a čiji je cilj promicanje jačih gospodarskih veza.

Predsjednika Obamu, njegovu suprugu Michelle i njihove kćerke dočekala je u predsjedničkoj palači u Brasiliji nedavno izabrana brazilska predsjednica Dilma Roussef.

Američki je predsjednik rekao da je jedan od ciljeva njegovog puta u Brazil jačanje ekonomskih odnosa sa susjedima koji, kako je rekao, igraju sve veću ulogu u ekonomskoj budućnosti Sjedinjenih Država, gdje se trenutna stopa nezaposlenosti kreće oko devet posto.

U svom tjednom obraćanju naciji, gospodin Obama je rekao da Brazil već uvozi više iz Sjedinjenih Država nego iz ijedne druge zemlje, te da time održava otvorenima 250 tisuća radnih mjesta u Americi.

Predsjednik Obama je najavio da će se sastati s poslovnim čelnicima u Brazilu, s ciljem proširenja poslovnih veza i otvaranja dodatnih radnih mjesta u Sjedinjenim Državama. Američki predsjednik obratit će se govorom i brazilskom narodu iz Rio de Janeira.

XS
SM
MD
LG