Linkovi

Predsjednik odgovarao na pitanja gradjana putem Twittera


Na web site-u Bijele Kuće su unaprijed saopćili da će predsjednik odgovarati na pitanja o ekonomiji i radnim mjestima
Na web site-u Bijele Kuće su unaprijed saopćili da će predsjednik odgovarati na pitanja o ekonomiji i radnim mjestima

Ovo nije prvi puta da se Barack Obama, čija je inicijalna predsjednička kampanja koristila Twitter, oslanja na društvene medije za promoviranje svoje politike

Predsjednik Barack Obama odgovarao je jučer na pitanja korisnika društvene mreže Twitter u prvoj takvoj online diskusiji u povijesti Bijele kuće. "Sastanak" je bio koncentriran na američku ekonomiju i otvaranje novih poslova.Američki predsjednik je rekao da preuzima odgovornost za činjenicu što Amerikanci možda nisu bili pripremljeni na to koliko dugo će trebati da se zemlja oporavi od financijske krize.

U odgovoru na pitanje što bi učinio drugačije po pitanju recesije kad bi imao priliku krenuti ispočetka, predsjednik je rekao da bi objasnio američkom narodu da će trebati vremena da se zemlja "izvuče iz toga". Dodao je da čak ni on nije shvaćao opseg recesije sve dok se već nije dobrano zagazilo u nju. Predsjednikova ekonomska politika nalazi se pod budnim motrenjem posljednjih mjeseci kako se stopa neuposlenosti popela na preko 9 posto.

Republikanski predsjedatelj Zastupničkog doma John Boehner iskoristo je jučerašnju "sastanak" putem Twittera da iznese zabrinutost svoje stranke o predsjednikovom pristupu ekonomiji. On je putem Twittera uputio svoja pitanja predsjedniku Obami, pitajući "gdje su radna mjesta?", nakon rekordne potrošačke groznice koju je poduzela administracija. Predsjednik je priznao da nije otvoren dovoljan broj novih radnih mjesta, ali je naglasio nekoliko nastojanja koja je poduzeo za njihovo poticanje. Dodao je kako se nada da će republikanci surađivati na jednoj inicijativi čiji će cilj biti da se ljudima da posao na izgradnji infrastrukture u zemlji.

Korisnicima Twittera ponuđeno je prošli tjedan da počnu postavljati pitanja putem Twitterova sustava poruka, jednostavno da pošalju svoja pitanja na #AskObama, odnosno u prijevodu "pitajte Obamu". Twitter je priopćio da su jučerašnja pitanja za predsjednika izabrana putem algoritma koji se temeljio na tome koliko je online interakcije određeno pitanje generiralo. Predsjednik je odgovarao na pitanja uživo putem webcasta iz Istočne sobe u Bijeloj kući. Inače osobne Twitter poruke predsjednika Obame sad slijedi oko 9 milijuna korisnika ove društvene mreže.

XS
SM
MD
LG