Linkovi

Predsjednik Obama ne mijenja svoj raspored zbog 'vjerodostojne, ali nepotvrđene' prijetnje SAD


Predsjednik Obama ne mijenja svoj raspored zbog 'vjerodostojne, ali nepotvrđene' prijetnje SAD

Predviđeno je da predsjednik Obama u nedjelju posjeti sve tri lokacije terorističkih napada: u New Yorku, Pentagonu i Shanksvillu u Pennsylvanij

Predsjednik Barack Obama ne planira promijeniti svoj raspored unatoč ono što vlasti nazivaju "vjerodostojne ali nepotvrđene" terorističke prijetnje Sjedinjenim Državama planirane u vrijeme obilježavanja desete godišnjice terorističkih napada od 11. rujna 2001. Predviđeno je da predsjednik Obama u nedjelju posjeti sve tri lokacije terorističkih napada: u New Yorku, Pentagonu i Shanksvillu u Pennsylvaniji. Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney priopćio je danas da predsjednik ne mijenja planove.

Vlasti u New Yorku i Washingtonu povećale su policijsku nazočnost kao odgovor na tu prijetnju, za koju se kaže da je koncentrirana na ova dva grada. Malo je pojedinosti iznijeto o prirodi prijetnje, međutim američka državna tajnica Hillary Clinton nagovijestila je da se iza te prijetnje nalazi al-Qaida. Držeći danas u New Yorku govor o brobi protiv terorizma, američka državna tajnica je rekla da prijetnja "pokazuje da al-Qaida ponovno želi povrijediti Amerikance konkretno na ciljeve u New Yorku i Washingtonu".

XS
SM
MD
LG