Linkovi

Obama – Romney: Šalom na šalu i 5 miliona dolara donacija


Romneyevo osobno bogatsvo dalo je povoda i gospodinu Obami da kaže da on kupuje u robnim kućama, a da Mitt Romney kupuje robne kuće.

Sinoć jedan duhovit i zabavan predah u, za oba predsjednička kandidata, vrlo napornoj izbornoj kampanji. Na gala-večeri koju je priredila Nadbiskupija katoličke crkve u njujorškom luksuznom hotelu Waldorf-Astoria predsjednik Barack Obama i njegov protukandidat Mitt Romney veliki broj uglednih zvanica dobro su nasmijali šalama na vlastiti račun i jedan protiv drugoga.

Gospodin Romney, multimilioner, jednu od šala na račun svog bogatstva sažeo je u opasku da sinoć, u društvu svečano odjevenih, i on i njegova supruga Ann, takođe vrlo svečano odjeveni, nakon dugo vremena mogu biti u odjeći koju inače nose u i oko kuće.

Šaleći se na račun medijskog izvještavanja o izbornoj kampanji on je rekao:

„Neki mediji na neki određeni način gledaju na stvari. Kada ja, iznenadno, po anketama budem ispred gospodina Obame udarna vijest je " Ankete pokazuju da Obama vodi ... otpozadi.“ Udarna vijest o ovoj večeri biće „Obama u okrilju katolika, Romney večerao sa bogatašima.“

Romneyevo osobno bogatsvo dalo je povoda i gospodinu Obami da kaže da on kupuje u robnim kućama, a da Mitt Romney kupuje robne kuće.

Predsjednik je jednu od šalu na vlastiti račun napravio u povodu svog slabog nastupa u prvoj i mnogo boljeg nastupa u drugoj debati:

„Ova večera je naš treći bliski susret. Mnogi od vas su primijetili da sam u drugoj debati bio mnogo energičniji. Osjećao sam se zaista odmorno nakon lijepog i dugog sna tokom prve debate.“

Obojicu predsjedničkih kandidata očekuje, već u ponedeljak, treća televizijska debata. Biće ponovo oštri suparnici, sa malo prostora za opuštenost, duhovitost i šalu.

Sinoć su, u atmosferi potpuno drugačijoj od izbornih kampanja i televizijskih debata, pomogli da se prikupi, kako se procjenjuje, pet miliona dolara za humanitarne programe Katoličke crkve.
Obama – Romney: Šalom na šalu i 5 miliona dolara donacija
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:52 0:00
XS
SM
MD
LG