Linkovi

Zadnja press konferencija predsjednika Obame ove godine


President Barack Obamas , White House Dec. 18, 2015.
President Barack Obamas , White House Dec. 18, 2015.

Predsjednik Barack Obama danas kasno poslijepodne u Bijeloj Kući održao zadnju novinsku konferenciju u ovoj godini, u kojoj je izmedjuostaloga rekao da će u zadnjoj godini svoga predsjednikovanja učiniti sve što može kako bi njegovi programi bili provedeni.

[[DISS VO/CHY]]

Gospodin Obama je iskoristio priliku da podsjeti na svoja velika postignuća u 2015., kao što su obnavljanje diplomatskih odnosa sa Iranom i Kubom, usvajanje važnih sporazuma o klimatskim promjenama, i trgovinom sa Azijsko- pacifičkim zemljama, zatim odluku američkog vrhovnog suda o isto-spolnim brakovima, te ojačavanje zakona o obrazovanju djece.

No predsjednik je takodjer rekao da ima izazova koji još nisu riješeni, prvenstveno prijetnja ISIL-a, te terorizma u samoj Americi, nakon napada u San Bernardinu.

Sjedinjene države moraju ostati budne, a mi ćemo , kao vlada, učiniti sve da onemogućimo djelovanje terorista ISIL-a, da ga savladamo u srcu, u Iraku i Siriji, kako više ne bi mogli terorizirati svijet, i širiti svoju propagandu, kazao je američki predsjednik.


Predsjednik je ujedno podsjetio na smanjenje nezaposlenosti u Americi, te , kako je rekao, sposobnost dodatnih 6 miliona Amerikanaca da imaju zdravstveno osiguranje nakon što je uveden njegov zakon o obaveznom osiguranju za sve gradjane.

Predsjednik je potom večeras otišao u Californiju, a onda će sa obitelji na rodne Havaje, radi kraćeg zimskog odmora.

XS
SM
MD
LG