Linkovi

Obama pozitivan na COVID-19, kaže da se dobro osjeća


Former President Barack Obama speaks during a memorial service for former Senate Majority Leader Harry Reid at the Smith Center in Las Vegas, Jan. 8, 2022.
Former President Barack Obama speaks during a memorial service for former Senate Majority Leader Harry Reid at the Smith Center in Las Vegas, Jan. 8, 2022.

Bivši predsjednik Barack Obama izjavio je u nedjelju da je bio pozitivan na testu na koronavirus, iako se osjeća relativno zdravo, a njegova supruga Michelle Obama negativna.

Grebe me grlo nekoliko dana, ali inače se osjećam dobro, rekao je Obama na Twitteru. "Michelle i ja smo zahvalni što smo se vakcinisali i pojačali."

Obama je potaknuo više Amerikanaca da se vakcinišu protiv koronavirusa, unatoč padu stope zaraze u SAD-u u prosjeku je tijekom prošle sedmice bilo oko 35.000 infekcija, što je nagli pao u odnosu na sredinu januara kada je taj prosjek bio bliži 800.000.

Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti izvještavaju da je 75,2% odraslih u SAD-u potpuno vakcinisano, a 47,7% potpuno vakcinisanih primilo je dopunsku vakcinu. CDC je krajem februara ublažio svoje smjernice za maskiranje u zatvorenom prostoru, zauzevši holističkiji pristup što je značilo da velika većina Amerikanaca živi u područjima bez preporuke za maskiranje u zatvorenom prostoru u javnosti.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG