Linkovi

Obama pozdravlja postizanje proračunskog dogovora


U svojem redovitom subotnjem radio-obraćanju naciji, predsjednik Barack Obama je rekao da je, surađujući s Kongresom u donošenju promjena poreznih propisa koji su, po njegovim riječima, suviše često išli na ruku bogatima, na štetu srednjeg staleža, ispunio svoje obećanje Americi.

Predsjednik Obama je pohvalio dvostranački proračunski dogovor postignut proteklog tjedna, naglasivši da je povećanje porezne stope za dva posto najbogatijih Amerikanaca prvo te vrste u dva desetljeća. Njime je, dodao je on, izbjegnuto povećanje poreza za srednju klasu koje bi gospodarstvo bacilo natrag u recesiju.

Ali vlada mora učiniti više za smanjenje broja nezaposlenih Amerikanaca, rekao je predsjednik Obama, i postavljanju zemlje na pravi put za vraćanje duga.

Predsjednik je izrazio uvjerenje da je smanjenje proračunske potrošnje moguće provesti bez “zakidanja” područja kao što su obrazovanje, obuka za rad, istraživanja i tehnologija, koja je nazvao “kritičnima” za napredak zemlje.

U tjednom obraćanju republikanaca, zastupnik David Camp, iz savezne države Michigan, pozvao je kolege da odrede odgovorne načine za rješavanje onoga što je on nazvao “rasipnost Washingtona”.
XS
SM
MD
LG