Linkovi

Obama maturantima: 'Zabava nije najvažnija stvar u životu'


Predsjednik je maturantima poručio da nije dobro za vlastite probleme optuživati druge i stalno tražiti opravdanja za neuspjeh. Odgovornost se treba preuzeti kako za uspjeh tako i za neuspjeh – rekao je Obama

Predsjednik Barack Obama jučer govorio na svečanosti dodjele maturantskih diploma u jednoj srednjoj školi u mjestu Kalamazoo u saveznoj državi Michigan. Govoreći o svojim iskustvima iz gimnazije, predsjednik je rekao da je već kao tinejdžer shvatio da 'zabava nije prava svrha života' te da je uspjeh u životu i profesiji najčešće stvar upornosti.

Maturantima je poručio da nije dobro za vlastite probleme optuživati druge i stalno tražiti opravdanja za neuspjeh. Odgovornost se treba preuzeti kako za uspjeh tako i za neuspjeh – rekao je Obama.

Svoje mlade sugrađane pozvao je da se druže s ljudima različitih vjera, rasa i političkih stavova – kako bi shvatili probleme onih koji su od njih drugačiji.

Srednja škola Kalamazoo Central bila je jedna od stotina američkih srednjih škola koje su se – pisanim i video radovima – natjecale da im predsjednik države dođe na podjelu diploma i održi govor.

XS
SM
MD
LG