Linkovi

Predsjednik Obama zahtijeva povećanje granice američkog duga


Predsjednik Obama zahtijeva povećanje granice američkog duga
Predsjednik Obama zahtijeva povećanje granice američkog duga

Republikanci tvrde da sporazuma nema ako se traži povećanje poreza

Američki predsjednik Barack Obama planira sutra biti domaćin u Bijeloj Kući predstavnicima obje političke stranke u Kongresu kako bi nastavio pregovore o povećanju limita duga Sjedinjenih Država. Predsjednik Obama je ovo objavio danas, pojavivši se neočekivano na redovnoj press konferenciji u Bijeloj Kući, kada je rekao:

Moramo se ozbiljno pozabaviti potrošnjom u domaćim programima, u polju obrane, oko poreznog koda, i oko dedukcija kada je u pitanju porez za najbogatije Amerikance. Ovo će zahtijevati od obje stranke da popuste, svaka sa svoje strane, i da se pronadje pravi kompromis.

Predsjednik je upozorio da on ne podržava prijedloge koji obezbjedjuju tek kratkoročna rješenja. I još jednom je pozvao na postizanje sporazuma prije nego bude kasno.
medjutim, predsjedavajući zastupničkog doma Kongresa John Boehner , republikanac, je izrazio pesimizam da će sutrašnji pregovori u BIjeloj Kući voditi sporazumu, dodajući da svaki prijedlog koji podrazumijeva povećanje poreza, neće proći u Zastupničkom domu.

XS
SM
MD
LG