Linkovi

Prijedlog novog američkog proračuna s rekordnim deficitom od 1,6 bilijuna dolara


Prijedlog novog američkog proračuna s rekordnim deficitom od 1,6 bilijuna dolara
Prijedlog novog američkog proračuna s rekordnim deficitom od 1,6 bilijuna dolara

Predsjedatelj Zastupničkog doma američkog Kongresa John Boehner kritizirao je predsjednikov prijedlog, rekavši da se njima nastavlja "potrošačka groznica" te da će izazvati nove ekonomske neizvjesnosti i ukinuti mnoga radna mjesta

Predsjednik Barack Obama je izjavio kako njegov prijedlog proračuna za 2012. održava potrebu da se počne preuzimati odgovornost za savezni proračunski manjak, ali ne predstavlja kompromis onog što Sjedinjene Države trebaju da bi bile uspješne u budućnosti. Predsjednik je svoj prijedlog proračuna uputio danas u Kongres, u trenutku kad Sjedinjenim Državama prijeti proračunski manjak u iznosu većem od bilijun i 600 milijardi dolara.

Predsjednik Obama je rekao u govoru koji je danas održao u jednoj školi u Marylandu da je njegov 3 bilijuna i 500 milijardi dolara težak proračun u okviru obećanja koje je davao tijekom predizborne kampanje da će proračunski manjak srezati na pola do kraja svog sadašnjeg mandata 2013. godine.

Predsjedatelj Zastupničkog doma američkog Kongresa John Boehner kritizirao je predsjednikov prijedlog, rekavši da se njima nastavlja "potrošačka groznica" te da će izazvati nove ekonomske neizvjesnosti i ukinuti mnoga radna mjesta. Dodao je da će Zastupnički dom s republikanskom većinom glasovati ovaj tjedan da se srežu deseci milijardi dolara iz tzv. diskrecijske potrošnje tijekom sljedećih sedam mjeseci.

XS
SM
MD
LG