Linkovi

Međunarodni tjedni prilog NY Timesa od danas i na hrvatskom jeziku


Međunarodni tjedni prilog NY Timesa od danas i na hrvatskom jeziku
Međunarodni tjedni prilog NY Timesa od danas i na hrvatskom jeziku

Iako je Poslovni dnevnik namijenjen prije svega poslovnim ljudima, njegov glavni urednik Darko Markušić je izjavio kako suradnjom s The New York Timesom, taj list svojim čitateljima želi ponuditi nešto više

Međunarodni tjedni prilog The New York Timesa, International Weekly, od danas će svakog ponedjeljka izlaziti i na hrvatskom jeziku, i to u sklopu hrvatskog dnevnog lista Poslovni dnevnik. Hrvatska je tako postala 29. država u kojoj izlazi međunarodni tjedni prilog The New York Timesa, ali i jedina zemlja u srednjoj i jugoistočnoj Europi koja ga objavljuje na vlastitom jeziku.

Iako je Poslovni dnevnik namijenjen prije svega poslovnim ljudima, njegov glavni urednik Darko Markušić je na današnjoj konferenciji za novinare izjavio kako suradnjom s The New York Timesom, taj list svojim čitateljima želi ponuditi nešto više. Projekt su podržali i američki veleposlanik u Hrvatskoj James Foley, te američka trgovinska komora i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka.

Suradnju hrvatskog poslovnog dnevnika i The New York Timesa veleposlanik Foley je nazvao odličnim potezom koji će dodatno doprinijeti suradnji dviju država. Predsjednik američke trgovačke komore u Hrvatskoj Darko Donat Markušić izrazio je nadu da će objavljivanje međunarodnog priloga The New York Timesa na hrvatskom olakšati svim zainteresiranima u Hrvatskoj pristup gospodarskim analizama te u konačnici pojačati trgovinsku razmjenu. A evo kako je glavni i odgovorni urednik Poslovnog dnevnika Darko Markušić za Glas Amerike objasnio razloge objave tjednog priloga The New York Timesa na hrvatskom jeziku:

"Suradnjom s NTY-em želimo u Poslovnom dnevniku dati neke nove sadržaje koje dosad nismo imali, prvenstveno želimo ostati business novina ali na način da pišemo malo više i o tehnologiji i znanosti, želimo našim čitateljima dati širi pogled na svijet, ali i iz svijeta na neke druge teme, prvenstveno europski orijentirane i business orijentirane, ali iz neke drugačije perspektive. Na ovaj način isto tako želimo provući i neke nove čitatelje kojima su business informacije možda premalo zanimljive, i s druge strane želimo u godini u kojoj svi režu rashode i režu projekte dokazati da se može pokrenuti i nešto novo i da tiskano novinarstvo ipak nije mrtvo.

XS
SM
MD
LG