Linkovi

Trump u prvom tweetu u 2018. napao Pakistan


Predsjednik Trump govori tokom susreta sa pripadnicima američke Obalne straže, koje je pozvao na partiju golfa u Trump međunarodnom golf klubu, u petak, 29. decembra, na Wes Palm Beach, Florida.
Predsjednik Trump govori tokom susreta sa pripadnicima američke Obalne straže, koje je pozvao na partiju golfa u Trump međunarodnom golf klubu, u petak, 29. decembra, na Wes Palm Beach, Florida.

Američki predsjednik se u Novoj, kao i u prošloj godini oglasio tweetovima. Ovog puta je na Twitteru optužio Pakistan da laže i vara Sjedinjene Države, pružajući utočište teroristima, dok istovremeno prima milijarde dolara inostrane pomoći.

Prvog dana nove godine, Trumpova administracija suočava se sa rastućim tenzijama u spoljnoj politici, ali i brojnim unutrašnjim izazovima, uključujući i istragu o Rusiji.

Predsjednik SAD Donald Trump ispratio je 2017. godinu video porukom u kojoj je dodirnuo ono što vidi kao važne tačke svojih uspjeha i retorike prve godine na dužnosti. Osvrnuo se i na američku izuzetnost, takođe.

U video poruci dugoj tri i po minuta, scene Trumpa sa vojnim osobljem, prizori agenta na granicama i drugi svjetski lider smjenjuju se uz uzbudljivu muziku, dok se on obraća svojoj zemlji: "Izrodili smo moderni svijet i oblikujemo budućnost snagom i vještinom američkih ruku".

On je naveo uspješno imenovanje novog sudije Vrhovnog suda, svoje napore ka smanjenju regulacija i veliku pobjedu u smanjenju poreza, koju je pogrešno nazvao "najvećim smanjenjem poreza u historiji ove zemlje".

U video poruci za Novu godinu, Trump kaže: "Kakva je to godina bila, a tek smo počeli. Zajedno, UČINIT ĆEMO AMERIKU VELIKOM PONOVO! Sretna Nova godina!"

Kasnije je poslao i poruku na Twitteru, punu bombastičnosti: "Dok zemlja ubrzano postaje jača i pametnija, hoću da poželim svim svojim prijateljima, pristalicama, neprijateljima, mrziteljima, pa čak i nečasnim medijima koji prenose lažne vijesti sretnu i zdravu Novu godinu. 2018. će biti sjajna godina za Ameriku!"

Predsjednik svoje praznike provodi na Palm Beachu, gde je njegov Mar-a-Lago klub, kao i prethodnih godina, ugostio novogodišnje zvanice.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG