Linkovi

Novinarka na Floridi ubijena dok je izvještavala o ubistvu


Policijska traka, ilustracija
Policijska traka, ilustracija

Televizijska novinarka iz centralne Floride i jedna djevojčica su ubijene u srijedu popodne sjeverozapadno od Orlanda, u blizini mjesta zločina sa kojeg je novinarka izvještavala, saopštila je policija.

Šef okruga Orange, John Mina, kazao je da je osumnjičen za pucnjavu Keith Melvin Moses uhapšen, ali da nije poznato zašto je pucao na TV ekipu i djevojčicu sa majkom.

Ubijena novinarka, čije ime još nije saopšteno, bila je dio ekipe lokalne televizije Spectrum 13. Pored nje, ranjen je i jedan član iste TV ekipe. Majka ubijene devetogodišnje djevojčice takođe je ranjena i nalazi se u bolnici.

"Ovo je užasan dan za našu zajednicu... Niko, pogotovo ne majka i devetogodišnja djevojčica, kao ni novinari, ne treba da budu žrtve oružanog nasilja", kazao je šef okruga Orange.

Policajci su u srijedu ujutru izašli po pozivu u Pine Hills, mjesto sjeverozapadno od Orlanda, zbog navoda da je 20-godišnja žena upucana.

Saopšteno je da je Moses bio poznanik te žene, i da se sumnjiči za njeno ubistvo, ali da nije imao nikakve veze sa TV ekipom, niti devetogodišnjom djevojčicom i njenom majkom.

Svjedoci kažu da je on prišao i otvorio vatru na TV ekipu, a potom otišao do obližnje kuće gdje je upucao majku i ćerku.

Portparolka Bijele kuće Karine Jean-Pierre na Twitteru je izjavila saučešće porodici novinarke.


Televizija Spectrum 13 nije imenovala članove ekipe u ovom incidentu.

Prema podacima Komiteta za zaštitu novinara, protekle godine je širom svijeta ubijeno njih 40, a u SAD jedan. Jeff German, novinar iz Las Vegasa koji je pokrivao politiku i korupciju, pronađen je mrtav u septembru prošle godine.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG