Linkovi

Novinar RSE povrijeđen u ruskom napadu blizu Kijeva


Marian Kušnir
Marian Kušnir

Novinar Ukrajinskog servisa Radija Slobodna Evropa (RSE) Marian Kušnir zadobio je potres mozga u ruskom raketnom napadu na ukrajinske snage blizu Kijeva u ranim jutarnjim satima 11. marta.

Kušnir, koji je pratio jedinicu ukrajinske vojske, izvijestio je da se napad dogodio oko tri sata ujutro u gradu Barišivka, oko 35 kilometara istočno od glavnog grada.

Kušnir je rekao da je broj drugih žrtava tog napada neutvrđen, ali da nema poginulih. Pomoć su pružili lokalni radnici hitne pomoći i vojni medicinari.

Kušnir za RSE radi od 2015. godine i izvještava o ruskoj invaziji na Ukrajinu otkako ju je 24. februara započela Moskva.

Borbe na području Kijeva su posljednjih dana postale intenzivnije budući da ruske snage nastoje opkoliti grad koji pruža jak otpor.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG