Linkovi

Novi ruski napad dronovima na Ukrajinu


Radnici hitne pomoći uklanjaju ostatke kuće uništene nakon ruskog raketnog napada u Kijevu, Ukrajina, 29. prosinca 2022.
Radnici hitne pomoći uklanjaju ostatke kuće uništene nakon ruskog raketnog napada u Kijevu, Ukrajina, 29. prosinca 2022.

Rusija je tokom noći lansirala 16 dronova "kamikaza" u Ukrajinu, saopštio je Kijev 30. decembra, dan nakon što je Moskva ispalila desetine projektila na kritičnu ukrajinsku infrastrukturu.

Zračne snage Ukrajine saopštile su da je svih 16 dronova, za koje je rečeno da su poslati sa jugoistoka i sjevera, uništeno od strane protuzračne odbrane.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je na svom Telegram kanalu da je sedam dronova letjelo u prijestonicu, a da je pet uništeno unutar grada i dva prije nego što su stigli do Kijeva.

Administrativna zgrada u gradu je djelimično uništena, prema riječima Sergeja Popka, šefa vojne administracije Kijeva, koji je rekao da nema informacija o žrtvama.

Rusija je od sredine oktobra pokrenula brojne napade bespilotnih letjelica i raketa na Ukrajinu, teško oštetivši njenu energetsku infrastrukturu uzrokovajući prekide struje.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG