Linkovi

Novi Meksiko: U pucnjavi ubijeno najmanje četvero, uključujući napadača, više ranjenih


Ilustracija: Policijska traka
Ilustracija: Policijska traka

Najmanje četiri osobe su ubijene, uključujući i napadača, a više ih je ranjeno u ponedjeljak nakon pucnjave u Farmingtonu, saopštila je policija. Škole u cijelom gradu su zatvorene.

"Ima više civilnih žrtava", izvijestila je policija Farmingtona putem Facebooka, dodajući da je napadaču "pružen otpor" i da je "ubijen na licu mjesta".

Također je navedeno da su ranjena dva policajca, pripadnik gradske policije i pripadnik državne policije Novog Meksika, te da su oboje u stabilnom stanju u Regionalnom medicinskom centru San Juan.

"Identitet osumnjičenika je nepoznat i nema drugih poznatih prijetnji u ovom trenutku", navela je policija, dodajući da su reagovale gradska, okružna i državna policija.

Pucnjava je prijavljena malo nakon 11 sati u području Brookeside Parka, a sve gradske škole stavljene su u, kako su ih zvaničnici nazvali, "preventivno zatvaranje". Tri obližnje škole ostale su u tom statusu.

Farmington je grad s gotovo 50.000 stanovnika u sjeverozapadnom Novom Meksiku.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG