Linkovi

Novi iPhone, Appleova strogo čuvana tajna, 'procurio' na Internet


Novi iPhone, Appleova strogo čuvana tajna, 'procurio' na Internet
Novi iPhone, Appleova strogo čuvana tajna, 'procurio' na Internet

Jedan softver inženjer Applea izgubio je svoj probni primjerak u pivnici u Redwood Cityju

Appleova strogo čuvana tajna odjednom se našla posvuda na Internetu. Točnije, prototip novog iPhonea pojavio se na Internetu mjesecima prije nego što bi bio pušten u prodaju.

Novi telefon ima impresivne novitete, poput kamere na prednjoj strani koja omogućuje vođenje video konferencije, a i puno bolju rezoluciju ekrana.

A kako je došlo do toga da se prototip pojavi u javnosti? Tako što je jedan softver inženjer Applea izgubio svoj probni primjerak u jednoj pivnici, točnije ostavio ga na šanku kad je napustio pivnicu. Barmen je telefon pružio gostu do njega, koji je kasnije, kod kuće, ustanovio da ono što ima nije ni trenutni ni raniji model iPhonea, nego nešto novo. Kao takvo, umjesto da ga vrati Appleu - što zakon u Kaliforniji od njega traži, jer čak i zaboravljeni telefon ima zakonitog vlasnika! - on ga je, kako izvješćuju mediji, za 5 tisuća dolara ustupio web sajtu Gizmodo, zainteresiranom za elektroničke novitete. Gizmodovi eksperti su telefon rastavili, pregledali i tvrde na nema nikakve sumnje da se radi o novom modelu, opremljenom i novim operativnim softverom.

Ovo je prvi puta da je neka poslovna tajna procurila iz Applea, poznatog po tome što svoje informacije vrlo dobro čuva.

XS
SM
MD
LG