Linkovi

Novi dokumentarni film „Johnny Mercer: The Dream's On Me“


2013年2月14日,查韦斯在古巴哈瓦那与他的两个女儿在一起。
2013年2月14日,查韦斯在古巴哈瓦那与他的两个女儿在一起。

Stara magija Johnnyja Mercera se vratila, čineći čuda na zvučnom zapisu nedavno objavljenog dokumentarnog filma kojim je obilježena stogodišnjica njegovog rodjenja

Stara magija Johnnyja Mercera se vratila, čineći čuda na zvučnom zapisu nedavno objavljenog dokumentarnog filma kojim je obilježena stogodišnjica njegovog rodjenja, naslovljenog „Johnny Mercer: The Dream's On Me“.

Johnny Mercer bio je jedan od najproduktivnijih skladatelja u svijetu. On je autor više od 1500 skladbi, medju kojima i klasika That Old Black Magic, koji je supotpisao s Haroldom Arlenom. Tijekom godina tu su pjesmu snimili Glen Miller, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald i Sammy Davis Junior, a sad ga je, za novi dokumentarac o Johnnyju Merceru, snimila i britanska jazz zvijezda Jamie Cullum.

U trajanju od skoro dva sata, film pokriva Mercerovu karijeru kroz arhivske i suvremene intervjue, te izvedbe od strane nekih od najcjenjenijih zabavljača iz prošlog stoljeća. Medju njima je i pjevač Bing Crosby, koji izvodi dosad neobjavljenu verziju skladbe Something Gotta Give.

Bila je to skladba Something Gotta Give, za koju je glazbu i stihove napisao Johnny Mercer, koju su 1955. snimili Bing Crosby i tro Buddyja Colea. Prvi put ju je izveo Fred Astaire u glazbenom filmu Daddy Long Legs iz 1955.

Johnny Mercer, porijeklom iz Georgije, preminuo je 1976., kad mu je bilo 66 godina. On je napisao niz skladbi koji su postali klasici američke popularne glazbe, korištenih u filmovima, na pozornici, i naravno u bezbrojnim snimkama.

Za ovaj dokumentarac, izmedju brojnih izvedbi korištene se one Elle Fitzgerald u skladbi Midnight Sun, Raya Charlesa koji pjeva Blues in the Night, Cheta Bakera u skladbi I'm Old Fashioned, te samog Mercera u duetu s Bobbyjem Darinom u skladbi Two Of A Kind.

U dokumentarcu se pojavljuje više generacija zvijezda, od dueta Tonyja Benneta i Bono-a u skladbi I Wanna Be Around, do sjetne obrade skladbe This Time The Dream's On Me u izvedbi Morgan Eastwood, 13-godišnje kćerke Clinta Eastwooda, koji je izvršni producent albuma.

Takodjer tu je i skladba Travelin' Light, koju izvodi Queen Latifah, a skladali su ju 1942. godine Johnny Mercer, Jimmy Mundy i Trummy Young.

XS
SM
MD
LG