Linkovi

Novi album u čast Boba Marleya


Novi album u čast Boba Marleya
Novi album u čast Boba Marleya

29 godina nakon smrti reggae zvijezde Boba Marleya, glazbenici širom svijeta nastavljaju slaviti njegovu glazbu

Premda je devetočlani sastav “Funkadesi” iz Sjedinjenih Država, u njegovom se zvuku osjete mnogi glazbeni utjecaji kao što su karipski, indijski i latino, što se može čuti u njihovoj interpretaciji skladbe “Real Situation”, Boba Marleya. Sastav je to koji odražava glazbu Europe, Afrike, Indije, Jamajke i Latinske Amerike. Jednom je prilikom predsjednik Obama za njih rekao da ne može naći adekvatne riječi da opiše enegriju koja izbija iz ovog sastava.

Naravno, energija, te poruke mira i harmonije u svijetu bili su srž Boba Marleya. Rođen u Saint Ann Parishu, na Jamajci, Marley je svjetsku slavu stekao kao član reggae sastava iz 60-ih, “The Wailers”, koji su kasnije postali “Bob Marley and the Wailers”. Sastav je imenovan u Kuću slavnih rock and rolla 1994. Ranije ove godine njihov album “Catch a fire”, na kom se nalazi i skladba “Concrete Jungle” imenovan je u Kuću slavnih dobitnika Grammy nagrada.

Na albumu “Tribute to a reggae legend”, nalazi se i skladba “Concrete Jungle” u izvedbi brazilskog pjevača Ceu (Say-yoo). Na albumu se također pojavljuje južnoafrički sastav “Freshlyground”, zatim “Refugee All Star” iz Siera Leonea, kao i popularna zvijezda reggaea, hip hopa i afričkog beata Rocky Dawuni, kojeg su prozvali, Bob Marley iz Gane.

Lista međunarodnih izvođača koji se pojavljuju na ovom albumu uključuje i par kanadskih pjevača, dva sastava sa Havaja, te string band sa sjeveroistoka Sjedinjenih Država pod nazivom Northern lights.

XS
SM
MD
LG