Linkovi

Novi album sastava Fourplay predstavlja i novog člana


اکیڈمی ایوارڈ 2013
اکیڈمی ایوارڈ 2013

Gosti na albumu “Let’s touch the sky” uključuju iskusnu vokalisticu Anitu Baker i pobjednika natjecanja American Idol, Rubena Studdarda

Moderni jazz sastav “Fourplay” nedavno se oprostio od svog dugogodišnjeg gitarista Larryja Carltona. No, odmah je nađena zamjena, na vrijeme za snimanje novog albuma.

“Fourplay” rijetko mjenja svoje članove. U 20 godina postojanja, jedina promjena bila je kada je Larry Carlton zamijenio originalnog člana Leeja Ritenoura, 1998 godine.

Carlton, koji je sa sastavom nastupao 12 godina, kaže da je želio posvetiti više vremena svojoj solo karijeri. I zaista, samo dva mjeseca po napuštanju benda, izdao je svoj solo album “Take your pick”.

Zamijenio ga je poznati smooth jazz glazbenik Chuck Loeb, koji je sa sastavom “Fourplay” po prvi puta nastupio na Seabreeze jazz festivalu na Floridi ranije ove godine. Uskoro se Loeb pridružio sastavu u studiju, na snimanju sa, kako on to kaže, nekima od najboljih glazbenika na svijetu, na njihovom posljednjem albumu “Let’s touch the sky”.

(...) Bila je to skladba “Pineapple getaway”, sa Chuckom Loebom, zatim utemeljiteljem grupe Bobom Jamesom na klaviru, Nathanom Eastom na basu, te Harveyem Masonom na bubnjevima.

Na pragu trećeg desetljeća svog postojanja, u vrhu smooth jazz glazbe, “Fourplay” se ponosi činjenicom da nema glavnog člana. Svaki član sudjeluje u skladanju, aranžiranju i produciranju materijala. Kao što kaže Bob James, svi oni teže da budu vođe, da svoju glazbu uzdignu na jednu višu razinu, da postave više standarde.

Gosti na ovom albumu uključuju iskusnu vokalisticu Anitu Baker, i pobjednika natjecanja American Idol, Rubena Studdarda, koji pjeva soul klasik “Love T.K.O.”

XS
SM
MD
LG