Linkovi

Novi album Sare Bareilles: "Kaleidoscope Heart"


 A French-era mortar discovered metres away from a kindergarten. (VOA/M. Brown)
A French-era mortar discovered metres away from a kindergarten. (VOA/M. Brown)

Sara je trenutno na turneji sa sastavom Sugarland. Nada se da će privući jedno novo slušateljstvo sad kad nastupa s country sastavom, premda sama smatra da je dobra glazba univerzalna

Za mnoge pjevače, nije lako napraviti hit album. No, to nije slučaj sa Sarom Bareilles. Ova pjevačica i tekstopisateljica iz Californije, zauzela je vrh Billboardove pop i AC ljestvice 2007. godine, sa skladbom “Love Song.” Otada je nominirana za tri Grammyja, a prodala je više od milijun albuma. Njen najnoviji uradak je album pod naslovom “Kaleidoscope Heart.”

Glazba je oduvijek bila Sarina strast. Vrlo je mlada počela nastupati u školskom zboru i u mjuziklima. Dok je studirala na Sveučilištu Kalifornije u Los Angelesu, Sara je nastupala s a-cappella grupom “Awaken A Cappella.”

"Pridružila sam se ovoj grupi na drugoj godini studija, i osjećala sam se kao da sam kod svoje kuće, jer su svi članovi bili potpuno jedinstveni," kaže Sara.

Kombiniranje talenata pjevačice i tekstopisateljice za Saru je vrlo jednostavno:

"Ove dvije stvari idu zajedno – pisanje pjesama i pjevanje. Mislim da je i jedno i drugo vrlo osobno iskustvo, a ja sam vrlo autobiografska tekstopisateljica."

Njene skladbe su često vrlo osobne prirode.

"Ja pišem iz svoje vlastite perspektive. Pišem o stvarima koje su se meni dogodile, a dosta pjesama govori o vezama i mojim pogledima na svijet."

Njen najnoviji album naslovljen je Kaleidoscope Heart.

"Mislim da sam ovog puta preuzela veći rizik iz perspektive tekstopisca i producenta. Nisam se htjela ograničiti previše i to je bio dobar osjećaj. Ludo sam se zabavljala snimajući ovaj album."

Sara Bareilles najpoznatija je po svojoj hit pjesmi iz 2007. godine, “Love Song,” za koju je tekst napisala sama.

"Tekst je ustvari napisan za moju producentsku kuću. Odbijali su moje pjesme neko vrijeme, jer su čekali na nešto, no nitko mi nije mogao reći na što su točno čekali. Ja sam nastavila pisati nove pjesme i nuditi im novi materijal, pitajući ih je li to ono što su tražili. I uvijek su ih ponovno odbijali. Naposljetku sam, iz čiste frustracije napisala ovu pjesmu, i prihvatili su je."

Sara je trenutno na turneji sa sastavom Sugarland. Nada se da će privući jedno novo slušateljstvo sad kad nastupa s country sastavom, premda sama smatra da je dobra glazba univerzalna.

XS
SM
MD
LG