Linkovi

Novi album Paula Simona, „So Beautiful Or So What”


Novi album Paula Simona, „So Beautiful Or So What”
Novi album Paula Simona, „So Beautiful Or So What”

Časopis Rolling Stone naziva ovu zbirku skladbi ‘Simonovom najboljom od Gracelanda’

Legenda pop glazbe Paul Simon nedavno je izdao svoj prvi album u pet godina, pod naslovom „So Beautiful Or So What”, na kojem je eksperimentirao s više različitih glazbenih stilova.

Novi album Paula Simona, „So Beautiful Or So What” mješavina je folka, bluesa, afro-popa, južno indijskih ritmova, pa čak i pomalo gluegrass zvuka. Simon je album producirao zajedno sa inovativnim producentom podrijetlom iz Južne Afrike, Philom Ramoneom, te ga naziva “svojim najboljim djelom u posljednjih 20 godina”. Časopis Rolling Stone slaže se, i naziva ovu zbirku skladbi ‘Simonovom najboljom od Gracelanda’. Elvis Costello napisao je – “ovaj divni, osjećajni, često sretni album zaslužuje da ga se uvrsti među neke od najboljih dostignuća Paula Simona”.

“Dazzling blue” jedna je od dvije skladbe koje je Simon snimio u suradnji s nagrađivanim bluegrass bendom Doyle Lawson and Quicksilver.

Po prvi puta u svojoj karijeri, Simon je koristio kraće ulomke iz pjesama drugih glazbenika na nekoliko skladbi. Među njima su pjesme Golden Gate Jubilee kvarteta, solo na usnoj harmonici velikana bluesa Sonnyja Terryja te isječak iz crkvene mise propovjednika J.M. Gatesa, iz 1941. godine.

Simon je na rasprodanoj promidžbenoj turneji po Sjevernoj Americi, a nastupit će i u manjim klubovima u nekim američkim gradovima. Planira i duet album sa svojom suprugom, pjevačicom i tekstopiscem Edie Brickell. Simon se također nada turneji sa svojim dugogodišnjim glazbenim partnerom Artom Garfunkelom, kasnije ove godine. Simon and Garfunkel morali su prošle godine otkazati najavljenu turneju, nakon što je Art Garfunkel obolio od paralize glasnica.

Za kraj, s albuma „So Beautiful Or So What”, poslušajmo novi singl Paula Simona “The Afterlife”.

XS
SM
MD
LG