Linkovi

Albumom "The Gate" Kurt Elling odvažio se izaći izvan granica jazza


Albumom "The Gate" Kurt Elling odvažio se izaći izvan granica jazza
Albumom "The Gate" Kurt Elling odvažio se izaći izvan granica jazza

Svaki od njegovih dosadašnjih albuma bio je norminiran za Grammyija, uključujući i pretposljednji “Dedicated to You,” za koji je i primio svog prvog Grammyja za najbolji jazz vokalni album

Tekstopisac i pjevač Kurt Elling jedan je od najpoznatijih jazz glazbenika današnjice. No, na svom novom albumu, Kurt Elling odvažio se izaći izvan granica jazza.

Ne morate biti ljubitelj jazza da biste uživali u glazbi Kurta Ellinga. Kada pogledate imena glazbenika čije je skladbe Kurt izvodio, jazz čak i nije prvi stil koji primjećujete. Na albumu “The Gate” on obrađuje djela Beatlesa, Steevieja Wondera, Davida Fostera i drugih. Čije god skladbe pjevao, i bilo kakvu glazbu stvarao, Kurt Elling uvijek je pun iznenađenja. Njegov neuobičajeni repertoar uključuje par jazz skladbi, no srž svakog od njegovih albuma su njegove stilizirane izvedbe modernih pop pjesama.

Rođen je i odrastao u Chicagu. Svoj prvi album snimio je kad mu je bilo 27 godina. Svaki od njegovih dosadašnjih albuma bio je norminiran za Grammyija, uključujući i pretposljednji “Dedicated to You,” za koji je i primio svog prvog Grammyja za najbolji jazz vokalni album. Kurt Elling dobio je visoke ocjene i od glazbenih kritičara. Svake godine od 2000., našao se na vrhu liste najboljih muških vokala kojeg biraju kritičari glazbenog časopisa Down Beat.

Na albumu The Gate mogu se čuti i Ellingove vješte interpretacije progresivnog rock benda King Crimson, kao i jazz glazbenika Herbieja Hancocka i Milesa Davisa, pop pjevača Joea Jacksona, čiji hit iz 1982., Steppin’ Out, Elling obrađuje na ovom albumu.

XS
SM
MD
LG